Brandweer Leek; Zet je licht aan!

Brandweer Leek; Zet je licht aan!

LEEK – Alhoewel de fietsverlichtingsactie “zet je licht aan!” van de ANWB afgelopen oktober gestart is, vindt brandweer Leek dat het voeren van goede fietsverlichting elke dag aandacht verdiend en hebben ze daarom donderdag in Leek weer enkele “zet je licht aan!” tags aangebracht op de fietspaden.

Een derde van de fietsers heeft wel werkende fietsverlichting, maar gebruikt het niet. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje.

Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Met goede fietsverlichting neemt het risico met 20% af om in het donker te worden aangereden. Zet daarom altijd je fietsverlichting aan!!

Foto’s: Brandweer Leek
 

Het bericht Brandweer Leek; Zet je licht aan! verscheen eerst op InfoLeek.