Collectief Groningen West zoekt weidevogelbeschermers

Collectief Groningen West zoekt weidevogelbeschermers

WESTERKAWRTIER – Nog even en de eerste weidevogels zitten weer op hun nesten in het Groningse boerenland. Deelnemers van het Agrarisch Collectief Groningen West (CGW) doen er alles aan om weidevogels een geschikte omgeving te bieden waar ze hun jongen groot kunnen brengen.

Denk aan maatregelen zoals uitgesteld maaien, extensief weiden en het aanleggen van plasdrasgebieden. Op percelen waar gewerkt wordt werken ze nauw samen met vrijwillige weidevogelbeschermers die de nesten in kaart brengen zodat ze beschermd kunnen worden. Er is dringend behoefte aan nieuwe beschermers. Daarom organiseert het CGW een cursus van twee avonden voor geïnteresseerden op 9 en 16 maart a.s. Iedereen is welkom.

Veldcoördinator Jaap van Gorkum van Collectief Groningen West: “Ervaring is altijd handig, maar geen vereiste om vrijwillige weidevogelbeschermer te worden. Tijdens een cursus van twee avonden leren de cursisten alles over weide- en akkervogels, hun (nest)gedrag, het opsporen van nesten, beschermingsmaatregelen, het werk van de boer en de organisatie van het vrijwilligerswerk. Daarna worden ze gekoppeld aan ervaren beschermers om praktijkervaring op te doen. Tussen half maart en half juni gaan ze aan de slag. Gemiddeld kost het een halve tot hele dag per week. Iedereen die weidevogels en het boerenland een warm hart toedraagt roepen we op om te komen”.

De cursus wordt gegeven in het kantoor van Collectief Groningen West aan de Albert Harkemaweg 70 in Aduard. De cursusavonden op 9 en 16 maart beginnen om 20.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven contact opnemen met Jaap van Gorkum via: jvangorkum@collectiefgroningenwest.nl of 0594-721013.

Het bericht Collectief Groningen West zoekt weidevogelbeschermers verscheen eerst op InfoLeek.