ChristenUnie brengt bezoek aan de Postwagen en HJC manege

ChristenUnie brengt bezoek aan de Postwagen en HJC manege

TOLBERT – De fractie van de ChristenUnie wilde wel eens met eigen ogen de nieuwe activiteitenhal bij de Postwagen in Tolbert zien. In de raad was hier voor de bouw de nodige aandacht aan besteed. Unaniem kwam men tot de conclusie: “Prachtig!”

Afgelopen donderdag was het doel van de regelmatige werkbezoeken die de ChristenUnie in het Westerkwartier aflegt de Postwagen en de HJCManege in Tolbert.

Postwagen
Eigenaar Oetze Mulder vertelde over de historie en de dagelijkse praktijk in de Postwagen. Er kwam van alles aan bod. De Postwagen is een belangrijke werkgever: 100 mensen aan het werk waaronder vier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De duurzame bouw van de nieuwe activiteitenhal. De laatste uitdaging: een diner en feest voor 1500 Vindicat-studenten. Oetze liet ook met trots de activiteitenhal zien en demonstreerde onder andere de zelfontworpen curlingbaan en het bijlgooien. Je waant je in een andere wereld in het deel van de glow-in-the-dark golfbaan.

HJC Manege
Daarna ging de fractie naar vader Louwe Mulder in zijn manage achter de Postwagen, want ook daar viel wel wat te bewonderen: een prachtige nieuwe indoor piste van wel 45 x 70 meter. De grootste van Noord-Nederland. Een belangrijke functie in Westerkwartier Paardenkwartier.

Louwe Mulder vertelde uitvoerig over zijn 50 jaar ondernemerschap. Een belangrijk uitgangspunt is voor hem: “Niet op één paard wedden”. Vader en zoon brengen dat in de praktijk, de fractie heeft met respect voor zoveel ondernemerschap het complex bekeken. Belangrijke ondernemers voor Tolbert en het Westerkwartier. Deze rasondernemers zetten Tolbert op de kaart.

Het bericht ChristenUnie brengt bezoek aan de Postwagen en HJC manege verscheen eerst op InfoLeek.