Twaalf nieuwe corona besmettingen in de provincie Groningen; “Duidelijke stijging zichtbaar”

Twaalf nieuwe corona besmettingen in de provincie Groningen; “Duidelijke stijging zichtbaar”

PROVINCIE – GGD Groningen meldt dat er de afgelopen week twaalf nieuwe besmettingen met corona in de provincie zijn vastgesteld. Dat is een duidelijke stijging ten opzichte van de voorgaande weken, stelt de gezondheidsdienst.

Sinds het begin van de epidemie is bij 385 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. De afgelopen week zijn er 12 besmettingen bij gekomen, waarvan 7 met een leeftijd tussen 20 en 40 jaar. Bij 5 van deze personen was sprake van terugkeer uit het buitenland. Vier waren in nauw contact geweest met een persoon met COVID-19 en bij de overige 3 personen is de bron onbekend.

Duidelijke stijging
Ten opzichte van de weken hiervoor ziet de GGD een duidelijke stijging van het aantal besmettingen in de provincie. Door het uitgebreide bron- en contactonderzoek door de GGD, de daaruit volgende quarantaineadviezen voor nauwe contacten en het testen van contacten met klachten, trachten ze verspreiding van het virus via de besmette personen zo snel mogelijk te stoppen.

Het werkelijke aantal besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad, ligt overigens hoger dan 385, omdat:

  • tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest en
  • mogelijk niet iedereen met klachten zich laat testen en
  • een besmetting ook zonder klachten kan verlopen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven.

Coronatesten door GGD Groningen
Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met corona-gerelateerde klachten zich laten testen.

Het bericht Twaalf nieuwe corona besmettingen in de provincie Groningen; “Duidelijke stijging zichtbaar” verscheen eerst op InfoLeek.