Corona-teststraat in het Westerkwartier vanaf vandaag geopend

Corona-teststraat in het Westerkwartier vanaf vandaag geopend

GRIJPSKERK – GGD Groningen opent vandaag, met ingang van woensdag 7 oktober, een corona-testlocatie in de gemeente Westerkwartier. Deze testlocatie bevindt zich aan De Riet 2 in Grijpskerk en is de vierde GGD-testlocatie in de provincie Groningen.

Teststraat
De testlocatie in Grijpskerk wordt net als de testlocaties in Veendam en Delfzijl een ‘drive through’-teststraat. Na het maken van een afspraak kan diegene die zich laat testen op de afgesproken tijd met de auto door de teststraat rijden. Bij het afnemen van de test blijft men in de auto. Daarnaast is het ook mogelijk om deze testlocatie op de fiets of lopend te bezoeken. Verder is de teststraat toegankelijk voor mensen met een scootmobiel, rolstoel of rollator.

Locatie in Grijpskerk
De corona-teststraat in Grijpskerk wordt ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De testlocatie is 5 dagen per week open van 10.00 tot 16.00 uur. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdrukte tot een minimum beperkt.

Vaste rijroute
Bij de ingang van de teststraat staat een informatiebord met instructies voor de bezoekers. Voor de teststraat geldt een vaste rijroute. Vanaf De Riet ga je rechtsaf de voorzijde van de loods in. Vervolgens verlaat je na het afnemen van de test het pand aan de linkerzijde, om vanaf daar het bedrijfsterrein te verlaten. De rij- en looprichting wordt aangegeven met borden en indien nodig is er een verkeersregelaar aanwezig.

Testen bij klachten
Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. De GGD test alleen mensen met klachten. Aan de hand van de uitslag van de test kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen. Zo kunnen we het virus bestrijden. Een afspraak maken kan online via coronatest.nl of telefonisch via 0800 – 1202.

Kijk voor meer informatie op: www.ggd.groningen.nl.

Het bericht Corona-teststraat in het Westerkwartier vanaf vandaag geopend verscheen eerst op InfoLeek.