Gemeentehuis in Grootegast kleurt deze week VN-blauw voor 75 jaar Verenigde Naties

Gemeentehuis in Grootegast kleurt deze week VN-blauw voor 75 jaar Verenigde Naties

WESTERKWARTIER – Van 19 t/m 24 oktober viert Nederland het 75 jarig bestaan van de Verenigde Naties (VN) door zoveel mogelijk gebouwen in Nederland blauw te laten verlichten. De gemeente Westerkwartier geeft ook gehoor aan dit verzoek.

Het gemeentehuis in Grootegast is de hele week blauw verlicht met het logo van de VN. Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier: “75 jaar geleden werd Nederland bevrijd en werden de Verenigde Naties opgericht. Vrijheid is een groot goed en al die jaren zet de VN zich daarvoor in.

Andere doelen waar de VN zich voor inzet zijn solidariteit, duurzaamheid, het tegengaan van armoede en de wereldgezondheid. Daar zijn de doelen van de Global Goals, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen uit ontstaan. Doelen waar we samen aan kunnen werken. Door als inwoner, als gemeente, of organisatie samen te werken en te verbinden. Lokaal, nationaal en internationaal.

De pandemie die ons nu wereldwijd raakt toont aan dat we internationaal verbonden zijn en dat de kleinste daad van solidariteit en medemenselijkheid een groot verschil kan maken”.

Het bericht Gemeentehuis in Grootegast kleurt deze week VN-blauw voor 75 jaar Verenigde Naties verscheen eerst op InfoLeek.