Auto gelanceerd en in tuin tot stilstand gekomen bij ongeval in Tolbert

Auto gelanceerd en in tuin tot stilstand gekomen bij ongeval in Tolbert

TOLBERT – Bij een verkeersongeval op de Auwemalaan in Tolbert is zondagmiddag één persoon gewond geraakt.

Het verkeersongeval gebeurde omstreeks twintig voor twee op de Auwemalaan. De automobilist van een personenauto schrok van een auto die van rechts kwam en raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt. Via een dikke zwerfkei werd de auto gelanceerd waarna deze in de tuin van een woning belandde. 

De hulpdiensten, waaronder de brandweer, traumahelikopter, ambulance en meerdere politie-eenheden spoedden zich ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Door het dak los te knippen kon de automobilist uit het voertuig bevrijd worden.

Medewerkers van de ambulancedienst hebben de automobilist gestabiliseerd en gecontroleerd op zijn verwondingen waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd.

De afdeling Team Verkeer van de politie deed ter plekke onderzoek naar de exacte toedracht van het verkeersongeval. De auto raakte door het ongeval fors beschadigd en moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf. 

Foto’s: Jordi Haverdings & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

 

Het bericht Auto gelanceerd en in tuin tot stilstand gekomen bij ongeval in Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.