Vele ideeën voor invulling bedrijfsterrein Midwolde waaronder Veiligheidsregio Groningen met brandweer en politie

Vele ideeën voor invulling bedrijfsterrein Midwolde waaronder Veiligheidsregio Groningen met brandweer en politie

MIDWOLDE – Het terrein van voormalig sloopbedrijf Jager, aan de Hoofdstraat nummer 101-1 in Midwolde, krijgt mogelijk snel een nieuwe invulling nu de gemeente dit wil aankopen voor circa 3 miljoen euro.

Met de aankoop van het terrein wil het college in de eerste plaats rust creëren rondom een al langdurig lopend dossier. Gelet op de gunstige ligging ziet het college kansen voor een hoogwaardige ontwikkeling van het terrein. En dat blijkt ook nu de vele ideeën binnen stromen aldus wethouder Geertje Dijkstra tijdens de raadsvergadering dinsdagavond 3 november.

Politie en brandweer
CDA-raadslid Jan Willen Slotema bracht tijdens de vergadering middels een brief aan de fractie naar voren dat dit een geschikte locatie zou zijn voor het vestigen van Veiligheidsregio Groningen met daarbij onderdelen van politie en brandweer. Denk hierbij ook aan de bereden politie en hondenbrigade. Dit zit momenteel gevestigd aan de Sontweg in Groningen maar doordat gemeente Groningen op deze locatie een ‘luxe woonwijk’ wil realiseren zijn ze op zoek naar een nieuwe locatie. Ook zou dit kunnen dienen als nieuwe hoofdbureau van politie Westerkwartier.

Grondvervuiling
Doordat het gaat om een bedrijfsterrein waar een sloopbedrijf gevestigd zat, waren er enkele partijen met zorgen over mogelijke grondvervuiling wat voor financiële risico’s kan gaan zorgen. Wethouder Dijkstra meldde dat de 3 miljoen die de gemeente betaalt voor het perceel, fors onder de vraagprijs ligt waarmee panden en terrein nu nog op Funda staan. “Daarnaast beseffen we dat we naast alle onderzoeken en saneringen we hier en daar wat verontreiniging tegen kunnen komen”, stelt Dijkstra. Ondanks de deze zorgen werd er dinsdagavond ingestemd met het voorstel.

Het bericht Vele ideeën voor invulling bedrijfsterrein Midwolde waaronder Veiligheidsregio Groningen met brandweer en politie verscheen eerst op InfoLeek.