Kindercentrum De Jonge Wereld opent nieuwe locatie ‘Station Rodenburg’

Kindercentrum De Jonge Wereld opent nieuwe locatie ‘Station Rodenburg’

Leek – Kindercentrum De Jonge Wereld heeft er een nieuwe locatie bij “Station Rodenburg”, voormalig jongerencentrum Punt 1 en daarna Agora waar De Oude Ulo als laatste was gevestigd.

Waarom Station Rodenburg? Voor vele oud Leeksters en Tolberternaren is het wel bekend dat de Tramlijn die Drachten met Groningen verbond en dwars door onze dorpen heenging. Er was hier een halte. Maar dat is niet de enige reden, ook is een station voor velen een centrale plaats waar je elkaar tegenkomt, ontmoet, vertrekt of aankomt. De Jonge Wereld hoopt voor vele kinderen hier een geweldige start te kunnen maken voor hun toekomst.

Sport BSO
Op de sport BSO biedt De Jonge Wereld iedere vijf weken een gevarieerd programma, waarmee ze kinderen kennis laten maken met een bepaalde sport. Op de nieuwe locatie “Station Rodenburg” hebben ze nu nog meer mogelijkheden en gaan ze weer samenwerken met diverse sportclubs. Daarnaast heeft De Jonge Wereld plannen om ook op deze nieuwe locatie of in de buurt weer een moestuintje aan te leggen. Ze beschikken hier nu over een grote keuken om de eigen producten klaar te maken. Op deze manier leren ze de kinderen waar hun voedsel vandaan komt en hoe ze het kunnen bereiden. Verder beschikken ze over een enorme theaterzaal; deze wil De Jonge Wereld gaan gebruiken voor muziek, dans,  drama, kunst en cultuur.

Activiteiten
De basis sport bso blijft en wordt aangevuld met een compleet nieuw scala aan activiteiten. Dit allemaal om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren op vele gebieden en interesses. Zie het als een sportbso ++. Op dit moment hebben ze al een project opgestart met kunstenares en docent Beeldende Vorming Daniëlle Bosman, zij zal met de kinderen kunstwerken gaan maken die het pand een thuisgevoel gaan geven. Er zijn al diverse contacten gelegd voor samenwerkingen, maar welke blijft uiteraard verrassing. In de openingsweek staan o.a. Dans van Malu Dance Company en Korfbal door Korfbalclub Rodenburg op de planning.

Voor en Vroegschoolse Educatie
Naast de oudere kids beginnen ze ook met een VVE groep. Voor en Vroegschoolse Educatie voor peuters die extra ondersteuning nodig hebben om zo de beste aansluiting op de basisschool te krijgen. Hiervoor hebben ze een speciale ruimte laten beschilderen met thema AAP-NOOT-MIES. En voor deze groep heeft het personeel een VVE-certificaat gehaald. Buiten komen er speciale speeltoestellen o.a. een pannakooi voor meerdere sporten, een kabelbaan, een trein….

Kortom: Op deze locatie wil De Jonge Wereld er voor zorgen dat de kinderen hun talenten nog verder kunnen exploreren. Hiermee hopen ze bij te dragen aan de creatieve ontwikkeling van de kinderen.

Kort samengevat vanaf 1 maart 2021 zijn ze met de VVE groep en de Sport BSO gevestigd in de nieuwe locatie “Station Rodenburg” te vinden aan de Rodenburg 1B, 9351 PV te Leek.

Het bericht Kindercentrum De Jonge Wereld opent nieuwe locatie ‘Station Rodenburg’ verscheen eerst op InfoLeek.