Voorjaar in beeld bij Terra Oldekerk tijdens schapen scheren

Voorjaar in beeld bij Terra Oldekerk tijdens schapen scheren

Oldekerk – Deze week werden leerlingen van rsg de Borgen die op Terra Oldekerk hun keuzevak volgen verrast met een wel heel bijzondere les.

Schapen scheren stond op het programma. Docent Kees Ottema nam de leerlingen mee naar de stallen om de leerlingen te demonstreren hoe een schaap na de winter van zijn dikke vacht werd bevrijd. Feestelijk was ook dat er net twee lammetjes waren geboren, zodat de leerlingen geleerd kon worden hoe ze de beestjes op de arm moeten houden.

Keuzevak
De dames (en één heer) volgen het keuzevak ‘Het houden van dieren’ in het uitwisselingsprogramma dat rsg de Borgen en Terra Oldekerk hebben. De scholen bieden hun eigen specifieke keuzevakken aan voor leerlingen van beide scholen. Zo kan iedere leerling zich breed oriënteren op mogelijke beroepsbeelden. Terra Oldekerk biedt bijvoorbeeld ook autotechniek en bloemsierkunst aan, terwijl rsg de Borgen bijvoorbeeld metselen en meubelmaken voor alle leerlingen open stelt.

Wisselend onderwijs
Het is een spannende tijd voor het onderwijs momenteel. De afgelopen periode kijkt Terra Oldekerk terug op 2 maanden waarin het onderwijs zo effectief mogelijk uitgevoerd is. Naast online onderwijs zijn er ook veel leerlingen op school bediend met praktijklessen, les aan examenklassen en een ondersteuningsklas. De school neemt z’n petje af voor de flexibiliteit van iedereen om steeds weer te schakelen in wisselende roosters, alternatieve opdrachten, online en fysiek onderwijs.

De volgend fase gaat hopelijk dit voorjaar in. De school hoopt dat ze op een veilige manier iets meer onderwijs op locatie mag gaan bieden. ‘We missen de leerlingen, het rumoer en de gezelligheid’, aldus mw. De Ruijter, locatiedirecteur van Terra Oldekerk. ‘Een school zonder leerlingen, dat went nooit!’

Het bericht Voorjaar in beeld bij Terra Oldekerk tijdens schapen scheren verscheen eerst op InfoLeek.