Later vandaag regen met Saharastof, vrijdagmorgen vieze auto’s

Later vandaag regen met Saharastof, vrijdagmorgen vieze auto’s

Landelijk – Vanavond en vannacht is kans op regen met Saharastof. Hierdoor kunnen auto’s vrijdagochtend vies zijn. Maar het Saharastof heeft ook een positieve kant: hierdoor kan de zonsopkomst extra mooi uitpakken.

Vanwege een aanhoudende en lange zuidelijke stroming in de atmosfeer hebben we al bijna een hele week te maken met kleine deeltjes van Saharazand in de lucht boven Nederland. Vooral afgelopen maandag was de concentratie van dit stof hoog en was de zon hierdoor erg wazig. Op andere dagen zorgde het stof vooral voor extra mooie zonsopkomsten en -ondergangen.

Stof door pollen
In de tweede helft van de donderdagmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe. Hierdoor kunnen buiten geparkeerde auto’s vrijdagochtend onder een laagje stof zitten. Naast de Saharastof, zorgen de pollen van elzen en hazelaars de laatste dagen ook voor een stoffig laagje op de auto’s.

Het bericht Later vandaag regen met Saharastof, vrijdagmorgen vieze auto’s verscheen eerst op InfoLeek.