Meteorologische lente begint droog met zon

Meteorologische lente begint droog met zon

Landelijk – De meteorologische lente start volgende week met zacht weer. Daarbij schijnt de zon regelmatig en blijft het droog. Overdag wordt het rond de 10 graden, wel kan door de heldere nachten de temperatuur ’s nachts afzakken tot rond het vriespunt.

Droge en zonnige week
Volgende week is de zon regelmatig te zien en blijft het droog, dus kan de paraplu thuis tijdens de start van de lente. Op 1 maart is het op de meeste plaatsen rond de 10-11 graden, in het zuidoosten kunnen de temperaturen op lopen tot 12 graden. Met 8 graden is het in het Waddengebied een stuk frisser, dit komt door het koude zeewater.

Einde van de week kans op regen
De rest van de week blijft de zon regelmatig schijnen. Pas aan het einde van de week neemt de kans op regen toe. De temperaturen kunnen stijgen naar 9-13 graden. De hoogste temperaturen zullen in het zuiden en zuidoosten worden gemeten. Door de heldere nachten is er wel kan het landinwaarts licht gaan vriezen.

Het is volgende week minder zacht weer dan deze week. Echter is de overgang niet zo groot als 2 jaar gelden. Toen werd het in februari recordwarm. 27 februari 2019 werd het 18-19 graden en met een uitschieter in Limburg met 20,5 graden.

Het bericht Meteorologische lente begint droog met zon verscheen eerst op InfoLeek.