Woonboerderij uitgebrand in Oldekerk (Video)

Woonboerderij uitgebrand in Oldekerk (Video)

Oldekerk – Aan de Zandumerweg in Oldekerk is Tweede Paasdag rond het middaguur een schoorsteenbrand uitgebroken in een woonboerderij.

De brand ontstond in de schoorsteen en sloeg al snel over naar het dak van de aangelegen schuur. Het vuur verspreidde zich razendsnel door de harde wind. De bewoners en hun huisdieren hebben het pand veilig kunnen verlaten.

De brandweer heeft vrij snel opgeschaald naar middelbrand waardoor een extra blusvoertuig en een hoogwerker ingeschakeld werden om het vuur te bestrijden. Ondanks de brandweerinzet kon de woonboerderij niet behouden worden. De Zandumerweg was tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten.

Foto’s: Jordi Haverdings & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl & 112Groningen & Noordernieuws
Het bericht Woonboerderij uitgebrand in Oldekerk (Video) verscheen eerst op InfoLeek.