Tolberter pop in ere hersteld en weer terug op zijn plek

Tolberter pop in ere hersteld en weer terug op zijn plek

Tolbert – De gesneuvelde iconische pop die op de hoek van de kruising De Boskamp met de Auwemalaan stond is de afgelopen maanden volledig hersteld en vandaag weer teruggeplaatst.

Het boegbeeld is op 1 november 2020 omver gereden tijdens een ongeval waarbij een automobilist in een naastgelegen tuin belandde. De gemeente heeft haar verzekering ingeschakeld waarna Allard de Groot van De Groot Polyesterwerken in Leek in samenwerking met de kunstenaar Henk Vos uit Haren aan de slag gingen om de pop te herstellen.

Grote puzzel
Met grotendeels de originele restanten van de pop is begonnen om de puzzelstukjes op zijn plek te plakken. “Stukje bij beetje kwam de originele vorm weer terug maar hier was wel veel opvulmateriaal voor nodig, aldus Allard. Ik vond het mooi dat ik deze klus mocht klaren, al viel het toch wel tegen hoeveel werk en tijd het uiteindelijk kostte.”

Onthulling
Nadat loonbedrijf Zoutman de pop had opgehaald bij Allard de Groot zijn werkplaats is deze opgeladen en vertrokken naar Tolbert. Hier is de oorspronkelijke plek voorbereid waarna de pop met veel precisie en voorzichtigheid is teruggeplaatst. De pop is tot slot officieel onthuld door Henk, Allard en wethouder Hielke Westra. Henk Vos sloot af; “Prachtig, die kan er weer 40 jaar tegenaan”.

Lees ook: Auto gelanceerd en in tuin tot stilstand gekomen bij ongeval in Tolbert

Foto’s: Jordi Haverdings & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl & De Groot Polyesterwerken


 

Het bericht Tolberter pop in ere hersteld en weer terug op zijn plek verscheen eerst op InfoLeek.