Brezan Leek verhuist na 13 jaar vanaf de Euroweg naar een nieuwe locatie in Leek en wordt dubbel zo groot

Brezan Leek verhuist na 13 jaar vanaf de Euroweg naar een nieuwe locatie in Leek en wordt dubbel zo groot

Leek – Sinds enige tijd staat er een groot bord bij het huidige pand van Automaterialen Brezan aan de Euroweg in Leek. Hierop is de lezen dat ze per 1 september 2021 gaan verhuizen.

De winkel met een groot assortiment automaterialen, poetsmiddelen en een onderdelenmagazijn gaat naar een groter pand aan de Leuringslaan 55C in Leek. Dit is op industriepark Kalkoven, achter sportcentrum Leek. Ruim 13 jaar zat de vestiging aan de Euroweg.

Dubbel zo groot
Eigenaar Erik Moorman zegt tegenover InfoLeek dat het na 13 jaar tijd is voor een nieuwe stap in een groter pand. Het huidige huurpand is 300 vierkante meter groot en in het nieuwe kooppand zal het gedeelte van Brezan zo’n 600 vierkante meter groot worden. “We gaan dus verdubbelen qua oppervlakte, dit zorgt ook voor meer opslagmogelijkheden waardoor het assortiment vergroot zal worden en onze leveringssnelheid nog meer zal verbeteren. Wel vind Moorman het jammer om de huidige prominente plek langs de drukke toegangsweg van Leek te gaan verlaten. We zijn hier natuurlijk 13 jaar geleden niet voor niks naar toe gekomen.”

Twee-in-één
In het pand aan de Leuringslaan zit momenteel Korean Auto Parts wat handelt in onderdelen van auto’s van de merken Hyundai, Chevrolet, Kia, Daewoo. Moorman heeft ruim een jaar geleden gesprekken gevoerd en het bedrijf overgenomen. “Het bedrijf blijft doen wat ze nu ook doen maar wij gaan met Brezan er bij in en uiteindelijk onze krachten bundelen. We hebben de eerste voorbereidingen al getroffen, zo hebben we nieuwe stellingen aangeschaft en  geplaatst maar ook de nieuwe balie al geïnstalleerd.”

Opening
Tot 31 augustus hebben ze de tijd om het huidige pand en alle stellingen leeg te halen en te verhuizen. Dit gebeurt zonder grote langdurige sluiting van de winkel zodat de klanten er nog gewoon terecht kunnen voor de nodige onderdelen. Vanaf 1 september zal het team van Brezan haar klanten bedienen vanuit het nieuwe pand. De officiële opening met genodigde gasten zal later plaatsvinden.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl


Het bericht Brezan Leek verhuist na 13 jaar vanaf de Euroweg naar een nieuwe locatie in Leek en wordt dubbel zo groot verscheen eerst op InfoLeek.