Nieuwe aanplant van groen in woonwijk Oostindie in Leek

Nieuwe aanplant van groen in woonwijk Oostindie in Leek

Leek – De gemeente is bezig met de aanplant van groen in woonwijk Oostindie in Leek. Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi heeft meegeholpen met het aanbrengen van de onderbeplanting op de dijkjes.

Deze beplanting maakt deel uit van het groene gezicht van de straat Krokus. Wanneer de dijkjes straks volledig groen zijn, bieden die een beschuttend gevoel. Bewoners, vogels, insecten en andere dieren hebben profijt van deze beschutting. Met als resultaat een prettig groene en gezonde leefomgeving.

Variatie
De gemeente zorgt voor variatie in haar groenaanplant. In de uitbreidingswijk Oostindie in Leek zijn bij de straat Bostulp verschillende bomen geplant voor een ‘brinkachtige’ uitstraling zoals eik, prunus, linde en magnolia. Wanneer de brink over een paar maanden groen is, is er voor om- en aanwonenden ruimte om te voetballen, spelen en elkaar te ontmoeten.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Naast woningbouw moet er ook oog zijn voor een gezonde en groene leefomgeving in onze gemeente. Groene aanplant heeft een positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van mensen en dieren. We gaan voor diversiteit om er voor te zorgen dat het over vijftig jaar nog steeds groen en prettig wonen is in Oostindie Leek en in de gemeente Westerkwartier.”

Het bericht Nieuwe aanplant van groen in woonwijk Oostindie in Leek verscheen eerst op InfoLeek.