Prima weer met Koningsdag; veel zon, droog en 12-17 graden

Prima weer met Koningsdag; veel zon, droog en 12-17 graden

Landelijk – De oranjezon schijnt op Koningsdag flink. Het blijft overal droog en de temperatuur is best aangenaam. Het wordt op veel plaatsen 15-16 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 17 graden worden. Alleen in het noorden, noordwesten en op de Waddeneilanden is het wat frisser met maxima tussen 12 en 14 graden.

Struinen over vrijmarkten zit er helaas dit jaar niet in, maar het is wel prima weer voor een lekkere wandeling of fietstocht. Ook voor activiteiten die her en der worden georganiseerd is het prima weer. De zon schijnt flink, alleen in het noorden krijgt de zon soms concurrentie van wolken, maar het blijft droog. De paraplu is dan ook niet nodig.

De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden in het noorden, noordwesten en op de Waddeneilanden. Elders stijgt het kwik naar 15 tot 17 graden en bij dit alles waait een zwakke tot matige oostenwind. Uit de wind en in de zon is het dan ook goed toeven.

Regionaal weerbericht Koningsdag
In de drie noordelijke provincies begint de dag met zonneschijn. Er trekken ook wat wolkenvelden over de provincie, maar het blijft zeer waarschijnlijk droog. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden. Op de Waddeneilanden blijft het kwik met maximaal 12 of 13 graden wat achter. De wind is zwak tot matig en waait uit het oosten tot zuidoosten.

Het bericht Prima weer met Koningsdag; veel zon, droog en 12-17 graden verscheen eerst op InfoLeek.