Man (61) krijgt twee jaar cel voor ontucht met nichtje (11)

Man (61) krijgt twee jaar cel voor ontucht met nichtje (11)

Westerkwartier – Een 61-jarige man uit de gemeente Westerkwartier is veroordeeld tot twee jaar celstraf. De man heeft zich in juli vorig jaar schuldig gemaakt aan ontucht met zijn destijds 11-jarige nichtje. Meldt RTV Noord.

Hij reed ’s nachts met haar naar Groningen, naar McDonald’s. Voorafgaand aan en tijdens de rit dwong hij het jonge meisje tot seksuele handelingen. In de auto, bij haar oom, kon het slachtoffertje geen kant op.

Misplaatst schuldgevoel
Het meisje had een hechte band met haar oom en tante, waar ze regelmatig bleef eten en logeerde. De rechtbank meent dat het gedrag van de man heeft geleid tot wanhoop en een misplaatst schuldgevoel bij het slachtoffer, waardoor er problemen binnen de familie zijn ontstaan.

‘Hij dacht enkel aan zichzelf en bekommerde zich niet om de psychische gevolgen voor het slachtoffer’, aldus de rechtbank.

Vrijspraak
De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn handelen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een celstraf van 36 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, omdat de man vaker ontucht met zijn nichtje gepleegd zou hebben. De rechter vond alleen die ene keer naar het fastfoodrestaurant bewezen, waardoor de straf lager uitviel.

Het bericht Man (61) krijgt twee jaar cel voor ontucht met nichtje (11) verscheen eerst op InfoLeek.