Museum Nienoord begonnen met voorbereidingen voor Kerstmarkt

Museum Nienoord begonnen met voorbereidingen voor Kerstmarkt

Leek – Wie denkt er nu al aan Kerst….??? Hoewel december nog ver weg lijkt, is Museum Nienoord begonnen met de voorbereidingen voor een sfeervolle Kerstmarkt op zondag 19 december 2021 tussen 11.00 en 17.00 uur.

Omdat het die dag koopzondag is, wordt nauw samengewerkt met ondernemers en organisaties in het centrum van Leek, zodat er een gezellige wisselwerking tussen beide locaties ontstaat. De dag wordt geopend met een Kerstparade, waarbij de kerstman met arrenslede, koetsen, een schaapskudde en karakters van Anton Pieck vanuit het centrum naar Nienoord trekt.

Pendeldienst
De rijtuigen blijven de hele dag pendelen tussen het winkelgebied en de borg. De kern van ‘Kerst op Nienoord’ is een Kerstmarkt in de mooie tuin van het museum, waar kramen en chalets met verkoopartikelen worden opgesteld. Deelnemers en medewerkers gaan gekleed in gepaste stijl. Naast het koetshuis wordt een levende Kerststal opgebouwd en worden verhalen rond de geboorte van Jezus verteld. In het koetshuis kan iedereen verkleed op de foto gaan in een prachtige arrenslee. Op verschillende plekken wordt Kerstmuziek gespeeld en gezongen en ook een groep midwinterhoornblazers is aanwezig.

Wandeling of Santa-run
Voor kinderen van de basisscholen wordt een wandeling uitgezet over het landgoed. Voor de sportievelingen is een Santa-run in voorbereiding, waarbij men verkleed als Kerstman- of vrouw een gezonde loop aflegt. De opbrengst is bestemd voor een goed doel. Iedereen die geïnteresseerd is in deelname aan de markt of ideeën heeft voor activiteiten op 19 december kan zich melden bij Museum Nienoord via e-mail info@museumnienoord.nl of telefoon 0594-512260. Er wordt dan nadere informatie met een inschrijfformulier toegestuurd.


Het bericht Museum Nienoord begonnen met voorbereidingen voor Kerstmarkt verscheen eerst op InfoLeek.