Komend weekend mogelijk einde van koud lenteweer

Komend weekend mogelijk einde van koud lenteweer

Landelijk – Aan het einde van de week neemt de kans op een warmer weertype toe. Als de wind tijdens het weekend naar het zuiden draait, liggen temperaturen rond 20 graden in het verschiet.

De temperatuurverwachting kent wel wat onzekerheid en neerslag kan de temperatuur temperen. De kans op koud lenteweer tijdens en na het weekend lijkt vooralsnog erg klein.

Na een zeer koude aprilmaand laat zonnig en warm lenteweer ook in de nieuwe maand nog even op zich wachten. Deze week verloopt wisselvallig en vrij koud voor de tijd van het jaar met maxima tussen 10 en 13 graden.

Tijdens het weekend kans op een warmer weertype
De verschillende weermodellen laten namelijk een grote kans zien dat de westenwind plaatsmaakt voor een overwegend zuidelijke stroming. Vanuit het Middellandse Zeegebied wordt dan zachte lucht richting Nederland gevoerd. Op het grensvlak tussen koude en zachtere lucht kan wel bewolking ontstaan. Ook blijft de kans op neerslag aanwezig, waardoor de temperatuurverwachting voor het weekend nog wel wat onzekerheid kent.

In een wisselvalliger scenario komt de temperatuur ongeveer uit op een graad of 15. Wanneer het langere tijd droog is met meer ruimte voor de zon liggen temperaturen rond 20 graden in het verschiet.

Na het weekeinde zal de windrichting bepalen of we het zachtere lenteweer nog een tijdje houden of dat de temperatuur toch geleidelijk weer een stapje terug doet. De kans op koud weer, zoals deze week het geval is, lijkt vooralsnog nihil.

Het bericht Komend weekend mogelijk einde van koud lenteweer verscheen eerst op InfoLeek.