Politie Westerkwartier ziet stijging fietsendiefstallen en adviseert; Doe aangifte!

Politie Westerkwartier ziet stijging fietsendiefstallen en adviseert; Doe aangifte!

Westerkwartier – De politie in het Westerkwartier ziet de laatste tijd een stijging van het aantal fietsendiefstallen in de gemeente.

Veel mensen denken dat met de informatie in hun aangifte niets wordt gedaan. Dat is een misverstand. Alle gestolen fietsen worden opgenomen in een landelijke database. Daarnaast krijgt de politie zicht op hotspots, plekken waar veel fietsen worden gestolen. Dankzij een aangifte kunnen dieven en helers worden aangepakt en is de kans groter dat je gestolen fiets weer wordt teruggevonden.

Noteer de gegevens van uw fiets
Mocht je fiets worden gestolen, doe dan dus altijd aangifte! Het is belangrijk dat je alle gegevens van je fiets goed vast legt. Een gedetailleerde beschrijving en het frame/chipnummer van je fiets verhogen de kwaliteit van een aangifte en daarmee ook de kans dat de politie je fiets kan opsporen en terugbezorgen.

Het bericht Politie Westerkwartier ziet stijging fietsendiefstallen en adviseert; Doe aangifte! verscheen eerst op InfoLeek.