Rotary Roden-Leek steunt “goed werk” in Afrika door roots in Leek

Rotary Roden-Leek steunt “goed werk” in Afrika door roots in Leek

Leek – Stichting steunfonds binnen de Rotary Roden-Leek heeft voor Adwuma Ye (wat betekent “goed werk”) in Ghana vier jaar lang financiële steun toegezegd.

Opleiding voor 40 jongeren
Het gaat om een bedrag van 10.000 euro totaal. Het project heet Tuma Viela en is van de stichting Adwuma Ye. Met het geld kunnen 40 jongeren een 2-3 jarige opleiding volgen. Het geld dient voor de bekostiging van gereedschappen, uniformen en materialen. Men kan kiezen uit opleidingen voor kapster, visagiste, naaister, kleermaker of timmerman. Ook jongeren met een beperking vinden hier hun dagbesteding en worden zoveel mogelijk betrokken bij dit leren/werken-traject.

De Stichting Adwuma Ye is gevestigd in Leek, en heeft een bestuur dat wordt gevormd door (oud) Leeksters. De drijvende kracht is oud-Leekster Ellen Seldenthuis, zij woont al 17 jaar in Ghana. Naast dat zij een vakopleiding en dagbesteding bieden proberen zij het milieuprobleem op een doeltreffende manier aan te pakken. Kinderen rapen rondslingerende plastisch waterzakjes, leveren deze in en kunnen een week later een gratis tas, cap of pet ophalen. Ook worden er mondkapjes en cooking bags gemaakt.


Het bericht Rotary Roden-Leek steunt “goed werk” in Afrika door roots in Leek verscheen eerst op InfoLeek.