Start bouw woningen “In de Boog” in Leek

Start bouw woningen “In de Boog” in Leek

Leek – De bouw van nieuwbouwproject In de Boog is vandaag officieel van start gegaan in Leek. Hiervoor gaven wethouder mevrouw Geertje Dijkstra -Jacobi, Henk Troost, aannemer Dons en Troost, en Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling vandaag het startsein door de vlaggen in top te hijsen.

Doordat corona nog altijd aanwezig is, werd het startsein van de 10 rijwoningen en de 6 twee-onder-een-kapwoningen gegeven zonder de aanwezigheid van de toekomstige bewoners. Zij krijgen op een ander moment via een online gemonteerde film te zien dat de start bouw heeft plaatsgevonden. Hierbij ontvangen zij een bubbelspakket, zodat zij vanuit huis kunnen toosten op een voorspoedige bouw.

Eerste metselwerk voor de buitenspouwbladen
Na het hijsen van de vlag, bracht wethouder Dijkstra-Jacobi het eerst metselwerk aan voor de buitenspouwbladen. De wethouder over de bouw van het project: “In de wijk Oostindie gaat de bouw gestaag door. Daarmee zetten we mooie in stappen in de woningbouw in de gemeente Westerkwartier. We bieden hiermee woonruimte aan inwoners en woningzoekenden, die graag in de gemeente Westerkwartier willen wonen.”

Een mooie buurt met een diversiteit aan woningen
Gerard Haasjes, Aannemersbedrijf Dons en Troost b.v.: “Voor ons is het een primeur dat we in deze regio mogen bouwen. Het wordt een mooie buurt met een diversiteit aan woningen. We zijn blij dat we in samenwerking met VanWonen ons steentje hieraan mogen bijdragen en dat we ons gezicht mogen laten zien in deze regio. We hopen dat de toekomstige bewoners hier straks met veel plezier kunnen genieten van hun nieuwe woningen.”

Samenwerking met een oude bekende
Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen: “Voor dit project werken wij samen met een oude bekende, namelijk aannemer Dons en Troost. Dit is voor ons altijd een fijne samenwerkingspartner. Ze beschikken over moderne en flexibele bouwsystemen en ze luisteren goed naar de wensen van de kopers. Hierdoor is er voor onze klanten veel mogelijk. Daarnaast hebben we al de nodige ervaring in deze wijk en weten we wat onze klanten daar graag willen. Op deze manier kunnen wij vooruit denken en alvast keuzes doorvoeren waarvan we weten dat de klant dit wenst. Zo hebben we bijvoorbeeld al standaard de tweekapper uitgebouwd op de begane grond en voorzien van openslaande deuren.”

Het bericht Start bouw woningen “In de Boog” in Leek verscheen eerst op InfoLeek.