Leerlingen van cbs De Regenboog in actie voor een nieuw schoolplein

Leerlingen van cbs De Regenboog in actie voor een nieuw schoolplein

Leek – Leerlingen van cbs De Regenboog in Tolbert zijn al weken druk met het inzamelen van lege statiegeldflessen. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om het schoolplein te vernieuwen. Het plein is aan een update toe, zodat het plein blijft aansluiten bij de visie van de school.

Over de nieuwe visie van de school geeft juf Margriet aan: “Bewegend leren en binnen-buitenleren zijn erg belangrijk in de nieuwe visie van onze school. Duurzaamheid en een gezonde levensstijl willen we onze kinderen meegeven.”

Diverse leuke en bruikbare ideeën
Leerlingen hebben diverse leuke en bruikbare ideeën aangeleverd. Er zijn zelfs complete “bouwtekeningen” gemaakt, waarbij glijbanen bovenop het dak getekend zijn. Om hun dromen te realiseren zijn de leerlingen ook zelf in actie gekomen. Er zijn inmiddels ruim 1500 flessen ingezameld. Het vernieuwen van een schoolplein kost veel geld en daarom is de school erg blij met alle extra steun. Beide Jumbo’s in Leek hebben samen met hun klanten vier weken meegeholpen met het inzamelen van statiegeld. De score van deze steunactie is op dit moment nog niet bekend.

Pleinopening
Vrijdagochtend 28 mei is er een kleine pleinopening. Hierbij zal de wethouder aanwezig zijn. Misschien krijgen de leerlingen op die ochtend ook de score van de inzamelingsacties te horen. Een dag later komen een aantal ouders, gesteund door Scheerhoorn bloemen, in actie tijdens NLdoet. Fondsen en ondernemers wordt gevraagd om een financiële bijdrage. Ondertussen blijven de leerlingen enthousiast flessen inzamelen. Zij hopen snel op hun droomplein te kunnen gaan spelen en leren!

Mocht u statiegeldflessen over hebben, lever ze dan gerust in bij de school.
Het bericht Leerlingen van cbs De Regenboog in actie voor een nieuw schoolplein verscheen eerst op InfoLeek.