Start bouw multifunctioneel centrum Sintmapark Tolbert

Start bouw multifunctioneel centrum Sintmapark Tolbert

Tolbert – Op vrijdag 4 juni 2021 ging de eerste paal van het nieuwe multifunctioneel centrum (MFC) op Sintmapark in Tolbert de grond in. De start bouw van het MFC is een speciaal moment voor zowel De Zijlen als ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen.

Dit gebouw vormt het sluitstuk van de ontwikkel- en bouwwerkzaamheden voor De Zijlen. Deze start van de bouw is op een feestelijke, maar toch gepaste manier gevierd met de betrokkenen.

Schatkist met wensen
Op de plek waar het MFC straks staat, is een schatkist begraven in aanwezigheid van cliënten van De Zijlen, Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur van De Zijlen en Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. Deze schatkist is gevuld met persoonlijke wensen en dromen van de cliënten, begeleiders en beide bestuurders over het toekomstige MFC.

Bestuurder Eric Zwennis van De Zijlen: “De wens van De Zijlen is dat cliënten zoveel mogelijk, passend bij hun mogelijkheden, onderdeel zijn van de samenleving. We stimuleren dit op allerlei manieren, onder meer door bij dit nieuwe MFC de ontmoeting met elkaar te faciliteren.

We bieden in het MFC niet alleen dagbesteding, maar ook een café en terras waar de ontmoeting centraal staat. We gaan bijvoorbeeld activiteiten organiseren waar cliënten, familie en buurtbewoners elkaar kunnen treffen. Zo zorgen we voor nog meer verbinding in de wijk. Daarbij wens ik iedereen, cliënten, verwanten, medewerkers en omwonenden veel plezier in het toekomstige MFC.”

Het eind is in zicht
Het gloednieuwe MFC ligt op een centrale plek in het park. Naast dagbesteding en een café, biedt het gebouw ook een nieuw onderkomen aan de medische dienst van De Zijlen.

Van Wijnen Projectontwikkeling heeft in nauwe samenwerking met De Zijlen het zorginstellingsterrein van Sintmapark getransformeerd naar een inclusieve woonwijk met nieuwe zorgwoningen, instellingsaccommodaties en marktwoningen. Na een lange periode van herontwikkelen en bouwen is nu het eind in zicht. De werkzaamheden voor De Zijlen worden afgerond met het MFC. De verwachting is dat het MFC volgend jaar in de zomer wordt opgeleverd.

Het bericht Start bouw multifunctioneel centrum Sintmapark Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.