Provincie ontvangt gouden certificaat voor Fietsvriendelijk Bedrijf

Provincie ontvangt gouden certificaat voor Fietsvriendelijk Bedrijf

Provincie Groningen – De Fietsersbond heeft de provincie Groningen uitgeroepen tot ‘Fietsvriendelijk Bedrijf’. De provincie ontving het gouden certificaat voor de goede fietsfaciliteiten bij het provinciehuis.

Groningen Bereikbaar en de Fietsersbond starten deze maand een campagne zodat meer bedrijven in de provincie Groningen aan de slag gaan met hun fietsfaciliteiten.

Fietsfaciliteiten
De Fietsersbond heeft de provincie beoordeeld als fietsvriendelijke werkgever. Dat doet de bond vanwege de grote fietsenstalling die 24 uur per dag open is, de aanwezigheid van kleedkamers en lockers en laadpunten voor elektrische fietsen. Ook zijn er voldoende leenfietsen beschikbaar en is er een gereedschapsbox en fietspomp aanwezig. Goede fietsvoorzieningen bij werkgevers helpen medewerkers op de fiets. En fietsende medewerkers voelen zich gelukkiger, zijn fitter en minder vaak ziek.

Overhandiging
Gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk ontving het gouden certificaat van Max Mooij van de Fietsersbond, zoals ook te zien is in deze video. De muurplaquette krijgt binnenkort een mooie plek in de buurt van de fietsenstalling. Op dit moment is die fietsenstalling onder het provinciehuis vrijwel leeg. Dat komt door de vele thuiswerkers en de renovatie van het provinciehuis, waardoor fietsers tijdelijk uitwijken naar de fietsparkeergarage van het Forum.

Certificering
Fietsvriendelijk Bedrijf is een initiatief van de European Cyclists’ Federation (ECF). De uitgebreide Europese checklist zorgt voor een compleet beeld en een goed onderbouwd rapport. In Nederland geeft de Fietsersbond de certificaten uit.

Actie Groningen Bereikbaar
Goede fietsvoorzieningen spelen een belangrijke rol om meer medewerkers op de fiets te helpen. Als het aan de provincie en Groningen Bereikbaar ligt, volgen meer bedrijven het goede voorbeeld. Ze roepen werknemers dan ook op om hun bedrijf of organisatie aan te melden. Groningen Bereikbaar geeft tien fietsadviezen op locatie weg. Als ze voldoen aan de criteria, maken ze kans tot Fietsvriendelijk Bedrijf uitgeroepen te worden. Werknemers kunnen hun bedrijf of organisatie hiervoor aanmelden via www.groningenbereikbaar.nl/fietsvriendelijkbedrijf. De actie loopt tot en met 30 juni 2021.

Het bericht Provincie ontvangt gouden certificaat voor Fietsvriendelijk Bedrijf verscheen eerst op InfoLeek.