Gemeente Westerkwartier onderzoekt wat klimaatverandering betekent voor welzijn inwoners

Gemeente Westerkwartier onderzoekt wat klimaatverandering betekent voor welzijn inwoners

Westerkwartier – De gemeente Westerkwartier onderzoekt wat de klimaatverandering voor het welzijn van inwoners en bedrijven betekent. De ervaringen van inwoners en bedrijven en de nodige onderzoeken vormen de basis voor een plan voor de toekomst.

Daarom vraagt de gemeente inwoners en bedrijven een enquête in te vullen met vragen over hun ervaringen met de gevolgen van de klimaatverandering.

Gevolgen klimaatveranderingen
De gevolgen van klimaatveranderingen worden steeds beter merkbaar. Zo hebben we langere periodes van hitte en droogte en stevige hoosbuien. Steeds vaker ondervinden we hiervan hinder, overlast en schade. We kunnen onze leefomgeving zo inrichten dat hinder en schade zoveel mogelijk wordt voorkomen. Meer ruimte voor water, groen en schaduwrijke plekken kan een deel van de problemen voorkomen. Aanpassen aan de klimaatverandering noemen we klimaatadaptatie. De gemeente stelt daarvoor een plan op.

Wethouder Westra: “We hebben al verschillende onderzoeken uitgevoerd en willen nu graag van onze inwoners en bedrijven horen waar zij problemen ervaren, zodat wij een goed plan voor de toekomst kunnen maken. Samen weten we meer”. De gemeente wil dit plan eind dit jaar door de Raad laten vaststellen.

Informatie van inwoners en bedrijven
Om deze informatie te verzamelen is een enquête gemaakt. Laat u de gemeente weten in welke mate u de effecten van klimaatverandering nu al merkt? Vult u de enquête in? Dit kost u slecht 10 minuten en levert ons een schat aan informatie op. Met uw antwoorden en de uitkomsten van onze onderzoeken kan de gemeente een goed plan maken voor de toekomst.

De enquête voor inwoners vindt u op de www.westerkwartier.nl/klimaatvlinwoners. De enquête voor bedrijven vindt u op www.westerkwartier.nl/klimaatvlbedrijven . Daarnaast kunt u via de diverse social media kanalen van de gemeente de enquête ook vinden. U heeft tot 28 juni de tijd om de enquête in te vullen.

Het bericht Gemeente Westerkwartier onderzoekt wat klimaatverandering betekent voor welzijn inwoners verscheen eerst op InfoLeek.