Groningen HartVeilig (GHV) biedt gratis online reanimate cursus aan

Groningen HartVeilig (GHV) biedt gratis online reanimate cursus aan

Provincie – In juli biedt GHV burgerhulpverleners in de provincie Groningen gratis een online reanimatietraining aan. Bij reanimaties worden vaak burgerhulpverleners opgeroepen, ongeveer 400 keer per jaar.

Vanwege Corona was het in het afgelopen jaar nauwelijks mogelijk om trainingen en cursussen te bezoeken. Daarom heeft GHV gezocht naar een alternatief. Dat is een online cursus geworden waar theorie en praktijk aan de orde komt.

Op die manier kunnen burgerhulpverleners hun kennis weer opfrissen. Een paar honderd van hen hebben dit ook al gedaan in de eerste ronde. Nu ontvangen alle burgerhulpverleners een persoonlijke uitnodiging. De cursus helpt ook als voorbereiding op de herhalingstraining waarmee burgerhulpverleners hun certificaat kunnen verlengen.

Modules
De online reanimatie cursus is vernieuwend en ontwikkeld door spoedeisende hulp arts en onderzoeker Heleen Lameijer. De modules worden een week lang via Instagram aangeboden en de informatie is erg toegankelijk. De aangeboden theorie en praktijk zijn thuis gemakkelijk te volgen.

Aanmelden
Groningen Hartveilig is blij met deze samenwerking en hoopt dat heel veel burgerhulpverleners hier gebruik van gaan maken. Ze ontvangen allemaal een persoonlijke uitnodiging. De cursus start op 12 juli. Aanmeldingen zijn mogelijk via info@groningenhartveilig.nl

Het bericht Groningen HartVeilig (GHV) biedt gratis online reanimate cursus aan verscheen eerst op InfoLeek.