KNMI geeft code oranje af voor zware onweersbuien en windstoten

KNMI geeft code oranje af voor zware onweersbuien en windstoten

Noord-Nederland – In het noorden van het land is vanavond code oranje van kracht voor zware onweersbuien die vanavond over zullen trekken. Code oranje geldt voor noord Nederland van 19:00 uur tot 23:00 uur.

Bij deze buien is er kans op zware windstoten tot 75 km/u en grote hagelstenen (2-4 cm). Ook elders in het land kunnen onweersbuien voorkomen. Hiervoor is code geel van kracht. De buien trekken later vanavond vanuit het noorden weg.

Code oranje
Code oranje geeft het KNMI als er grote kans is op; gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn.

Het bericht KNMI geeft code oranje af voor zware onweersbuien en windstoten verscheen eerst op InfoLeek.