Erfgoed, kunst en muziek treffen elkaar bij Museum Nienoord

Erfgoed, kunst en muziek treffen elkaar bij Museum Nienoord

Leek – Op zondagmiddag 4 juli kunt u genieten van een concert van het saxofoonkwartet SAKS in de prachtige Engelse landschapstuin van Museum Nienoord.

Voorafgaand  of na afloop van het concert wordt u rondgeleid door de bruikleengeefsters Trees en Willy van Kleef in de tentoonstelling van Anton Heyboer ontmoet Nico Koster. Het is het eerste concert in een reeks van drie buitengewone concerten op de Groninger Borgen.

In september 2018 heeft saxofoonkwartet SAKS een aantal openluchtconcerten in Duitsland gegeven op zeer sfeervolle locaties van het Duitse erfgoed. Dit bracht haar op het idee om deze combinatie te maken op het mooiste erfgoed dat Groningen te bieden heeft: de Groningse borgen.

Met het project ‘SAKS op de Groningse borgen’ toert dit saxofoonkwartet vanaf 4 juli langs drie Groningse borgen. Op 17 juli bij de Fraeylemaborg, op 18 juli bij de Piloersemaborg en zondag 4 juli is de aftrap bij het pittoreske Nienoord!

Tijdens deze borgconcerten etaleert SAKS graag de veelzijdigheid van het saxofoonkwartet. Zo spelen de saxofonistes arrangementen van Bach, Gershwin en Bernstein (West Side Story). Ook de bekende Czardas van Monti, wereldmuziek als klezmer, Ierse volkmuziek en oude Hongaarse dansen komen voorbij. De borgconcerten van SAKS zijn mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Programma
13.00-14.00 uur rondleiding Heyboer ontmoet Koster
14.00-15.00 uur concert saxofoonkwartet SAKS
15.00-16.00 uur rondleiding Heyboer ontmoet Koster

Entree is € 12,50 Museumkaarthouders betalen toeslag van € 10,00
Reserveren is noodzakelijk via info@museumnienoord.nl. Geeft u a.u.b. aan of u voorafgaand of na afloop de rondleiding wilt volgen.

Voor nadere informatie kunt u ook bellen met 0594-512260

Het bericht Erfgoed, kunst en muziek treffen elkaar bij Museum Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.