Grote brand bij woonboerderij in Peize, NL-alert verstuurd wegens rooktontwikkeling

Grote brand bij woonboerderij in Peize, NL-alert verstuurd wegens rooktontwikkeling

Peize – Rond 10 voor 9 zondagavond is de brandweer van Peize opgeroepen voor een brand in een woonboerderij in Peize.

Al snel werd opgeschaald naar middelbrand en is de brandweer van Roden en de hoogwerker uit Groningen ook opgeroepen.

De brand in de schuur van een woonboerderij nabij de N372 zorgt voor veel rookontwikkeling, daarom is de weg tussen Peize en Groningen afgesloten.  Ondanks de snelle inzet van de brandweer is de brand toch uitslaand geworden en zijn er grote vlammen te zien.

Om 10 voor 10 heeft de veiligheidsregio Drenthe een NL-Alert verstuurd naar de mensen in de omgeving. Hierbij wordt opgeroepen om uit de rook te blijven. Mocht u last hebben van de rook, sluit ramen en deuren en doe de eventuele ventilatie uit. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er geen mensen gewond zijn geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & Noordernieuws & Thijs Huisman
Het bericht Grote brand bij woonboerderij in Peize, NL-alert verstuurd wegens rooktontwikkeling verscheen eerst op InfoLeek.