Overhandiging 18e-eeuwse Bijbel aan kerk van Midwolde door oud burgemeester Berend Hoekstra

Overhandiging 18e-eeuwse Bijbel aan kerk van Midwolde door oud burgemeester Berend Hoekstra

Midwolde – Het toch al fraaie interieur van de kerk van Midwolde is verrijkt met een eeuwigdurende bruikleen van de Historische Kring Leek en omstreken. Het betreft een vroeg 18e-eeuwse Bijbel, gedoneerd aan de Historische Kring door Swannette Mensink, de weduwe van Gerrit Mensink.

Gerrit, in zijn werkende leven docent scheikunde aan het Nienoordcollege en RSG de Borgen, heeft deze Bijbel lang geleden gekocht in een antiekzaak in Damwoude. Bij het opruimen van de zolder kwam de Bijbel weer tevoorschijn waarop de familie Mensink, in overleg met de Historische Kring, besloot dat zo’n Bijbel in een kerk hoort te liggen. Daartoe werd op zaterdag 26 juni een korte bijeenkomst geregeld in de kerk van Midwolde.

In een ongedwongen setting overhandigde Swannette de Bijbel aan de nieuwe voorzitter van de Historische Kring, oud-burgemeester Berend Hoekstra, die de Bijbel weer doorgaf aan Victor Timmer, voorzitter van de lokale commissie van de kerk van Midwolde.

De Bijbel komt te liggen op een fraaie, vroeg 19e-eeuwse lezenaar afkomstig uit de voorheen Gereformeerde Kerk te Leiderdorp; op een plaats waar hij toegankelijk is voor elke bezoeker van de kerk.

Op de foto: v.l.n.r. Victor Timmer, Berend Hoekstra en Swannette Mensink

 

Het bericht Overhandiging 18e-eeuwse Bijbel aan kerk van Midwolde door oud burgemeester Berend Hoekstra verscheen eerst op InfoLeek.