Politie haalt “elektrische vouwfiets” van de weg wat niet toegelaten is

Politie haalt “elektrische vouwfiets” van de weg wat niet toegelaten is

Zuidhorn – De politie van Team Verkeer treft steeds vaker van dit soort ‘motorvoertuigen’ aan, welke niet zijn goedgekeurd voor toelating tot de openbare weg. Dit is net zoals een elektrische- step of skateboard verboden.
Gashendel
Deze elektrische vouwfiets troffen ze in Zuidhorn en had niet alleen trapondersteuning, zoals een normale elektrische fiets, maar had ook een gashendel. Zonder dat je hoeft te trappen, accelereert deze. Dat laatste is dus niet toegestaan en maakt het een motorvoertuig die niet onder de ‘bijzondere bromfietsen’ valt. De fiets is in beslag genomen.
Mocht je zo’n vouwfiets hebben, dan is de tip van de politie om de gashendel te verwijderen, zodat je alleen nog maar gebruik kunt maken van de trapondersteuning. Dat is namelijk wel toegestaan.
Keuring
Bij het rijden op zo’n motorvoertuig, moet deze dus zijn goedgekeurd (in dit geval dus niet), moet er een verzekering in stand worden gehouden en dient men in het bezit te zijn van een rijbewijs. Er zitten dus nogal wat randvoorwaarden aan. Als je een ongeluk krijgt met zo’n apparaat en voldoet niet aan deze voorwaarden, is er geen verzekering die je dan dekt.

Het bericht Politie haalt “elektrische vouwfiets” van de weg wat niet toegelaten is verscheen eerst op InfoLeek.