Max Winter neemt na 20 jaar afscheid van brandweer Leek en blust zijn laatste brand

Max Winter neemt na 20 jaar afscheid van brandweer Leek en blust zijn laatste brand

Leek/Nietap – Dinsdagavond rond zes uur werden Leek en Nietap verrast door een aantal brandweerwagens die door de straten reden. Ze waren onderweg naar het huis van brandweerman Max Winter, waar ze met zwaailampen en sirenes aan kwamen.

Max heeft besloten om na 20 jaar actief brandweervrijwilliger te zijn bij brandweer Leek te stoppen. Daarom hebben zijn collega vrijwilligers achter de brandweerkazerne een brandje aangestoken die Max mocht blussen. Hiervoor werd hij thuis opgehaald waarna hij zichzelf nog één keer in zijn brandweerpak mocht hijsen. Vervolgens is hij richting de kazerne gereden om daar zijn laatste brand te blussen onder toeziend oog van zijn gezin en collega’s. Nadat de brand was geblust werd nog een gezellige borrel gedronken op de kazerne.

Veel meegemaakt
In de afgelopen 20 jaar heeft Max erg veel incidenten meegemaakt; de grote uitslaande brand bij Hummel en het dodelijke ongeval bij Midwolde enkele jaren geleden zal  hij niet snel vergeten. Het mooiste vond Max de rit naar het incident en ter plaatse de waterwinning opzetten.

Moeilijke beslissing
Het was voor Max een moeilijke beslissing om de ‘brandweerfamilie’ na 20 jaar te moeten verlaten. Max wilde altijd voor 100% klaar staan om hulp te bieden en zijn ploeg veilig van en naar het incident te vervoeren. Echter werd dit af en toe door gezondheidsredenen lastig en vind hij zijn gezondheid en de veiligheid van zijn collega’s belangrijker. Hij gaat al zijn collega’s erg missen!

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Het bericht Max Winter neemt na 20 jaar afscheid van brandweer Leek en blust zijn laatste brand verscheen eerst op InfoLeek.