Gemeente Westerkwartier sluit zich aan bij de JOGG-aanpak voor een Gezonde Jeugd en Gezonde Toekomst

Gemeente Westerkwartier sluit zich aan bij de JOGG-aanpak voor een Gezonde Jeugd en Gezonde Toekomst

Westerkwartier – Maandag 5 juli ondertekenden wethouder Elly Pastoor (Gezondheid, Jeugd en Onderwijs) en Marjolein Bolhuis-Eijsvogel (Manager Gezonde Omgeving en Publiek Private Samenwerking JOGG) de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en JOGG.

JOGG staat voor een Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Met de JOGG-aanpak zorgen we in de gemeente voor een omgeving waarin kinderen en jongeren (0-23 jaar) gemotiveerd worden gezond te leven. We maken het aantrekkelijk om voldoende te beweging, gezond én lekker te eten en genoeg te slapen. We investeren in een gezonde, kansrijke generatie.

Opgroeien
Wethouder Elly  Pastoor: “De jeugd heeft de toekomst. Het is een cliché, maar o zo waar. En dat geldt dus ook voor de jeugd in Westerkwartier. Als we jongeren al vroeg helpen om gezond te leven, plukken zij daar zelf de vruchten van en wij als samenleving natuurlijk ook. Bijvoorbeeld omdat jongeren lekkerder in hun vel zitten en minder bij de zorg aankloppen. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat onze kinderen goed en gezond kunnen opgroeien en willen er alles wat in ons vermogen ligt aan doen om dat voor elkaar te krijgen.’’

Wat is een JOGG-gemeente?
In een JOGG-gemeente is er veel aandacht voor lekker in je vel zitten. Als kinderen en jongeren lekker in hun vel zitten, is de kans groter dat zij gezonde volwassenen worden. Want een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Daarvoor is het belangrijk dat de kinderen opgroeien in een gezonde omgeving. Op de fiets naar school, water in de sportkantine tegen de dorst, fruit als tussendoortje en uitgerust wakker worden.

De hele omgeving telt dus mee: thuis, school, de buurt, de sportvereniging en ook de media. In de gemeente Westerkwartier werken al veel organisaties en partners samen voor een gezonde jeugd. Met de JOGG-aanpak kunnen we deze samenwerking nog sterker maken en nog meer samenwerkingen aangaan. Dan maken we het voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers steeds makkelijker om gezond te kiezen en genoeg te ontspannen. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd!


 

Het bericht Gemeente Westerkwartier sluit zich aan bij de JOGG-aanpak voor een Gezonde Jeugd en Gezonde Toekomst verscheen eerst op InfoLeek.