Nieuw appartementengebouw Antares 2020 verrijst in De Oostergast Zuidhorn

Nieuw appartementengebouw Antares 2020 verrijst in De Oostergast Zuidhorn

Westerkwartier – In de gemeente Westerkwartier in de woonwijk De Oostergast in Zuidhorn verrijst het nieuwe appartementengebouw Antares 2020. Na de zomer verwelkomt het zijn eerste bewoners. Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi heeft vrijdag 9 juli een werkbezoek gebracht aan de bouwplaats aan de Antaresstraat in Zuidhorn.

De bouwer legt hier de laatste hand aan de werkzaamheden aan het gebouw. Na afronding van deze werkzaamheden, gaat de ontwikkelaar aan de slag met de inrichting van de ruimte buitenom het gebouw. Hierbij gaat het om de aanleg van parkeerplaatsen, fietsenberging en groen.

Antares 2020
Het gebouw Antares 2020 heeft een prachtig silhouet met grote ramen onder twee lange kappen met dakpannen. Het gebouw bestaat uit twaalf appartementen waaronder vier penthouses. Alle woningen hebben brede, glazen puien en een ruim balkon. Alle woningen zijn voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. De woningen zijn gasloos en daarmee op de toekomst voorbereid.

Mooi wonen
Betrokken partijen zijn tevreden met het resultaat. Wieger Pieter Boonstra van ontwikkelaar/bouwer Friso is blij met de voorspoedige bouw van het complex: “Na een lange voorbereiding verliep de bouw op rolletjes.” Rutger Gietema van ontwikkelaar Rutgergietemacom: “Bij de ontwikkeling en het ontwerp van het gebouw, stond ons een markant gebouw met veel woonkwaliteit voor ogen. Mensen kunnen hier prettig en comfortabel wonen, met veel licht en een lekkere buitenruimte.”

Wethouder Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi: “Deze nieuwe appartementen zijn een mooie en welkome verruiming van het woningaanbod in De Oostergast. Het appartementencomplex draagt bij aan een gevarieerd aanbod in deze woonwijk. Ik wens de toekomstige bewoners veel woonplezier in de Antares 2020 in De Oostergast en daarmee in onze mooie gemeente Westerkwartier.”

Het bericht Nieuw appartementengebouw Antares 2020 verrijst in De Oostergast Zuidhorn verscheen eerst op InfoLeek.