Raad van Westerkwartier ontvangt boek ‘de Vooruitkijkspiegel’ 

Raad van Westerkwartier ontvangt boek ‘de Vooruitkijkspiegel’ 

Westerkwartier – In vijf bijeenkomsten is de raad uitgedaagd om na te denken over uiteenlopende onderwerpen: van circulaire economie tot armoedebestrijding. Van deze bijeenkomsten is een boek geschreven dat aan de leden van de raad zal worden aangeboden.

‘Een schuring der gedachten’ zo omschrijven de verschillende initiatiefnemers en betrokken raadsleden de Vooruitkijkspiegel. Onder hen GroenLinks-fractievoorzitter Klaas-Wybo van der Hoek, Rogier van ’t Land van D66 en de huidige en voormalige fractievoorzitter van de PvdA respectievelijk Sandra de Wit en Rianne Vos.

Meerdere termen
Er zijn verschillende termen gebruikt om de Vooruitkijkspiegel te omschrijven: collegetour of minisymposium. Het belangrijkste is dat het thema’s zijn die alle inwoners raken en dat het niet gaat over onderwerpen die alleen vandaag of morgen van belang zijn, maar juist ook op lange termijn impact hebben op de inwoners van de gemeente Westerkwartier.

Blijvende invulling
‘Ik hoop dat de bijeenkomsten hebben bijgedragen aan verder ideeënvorming voor de raadsleden en dat deze ideeën ook een plek krijgen in de verkiezingsprogramma’s, daarom ben ik ook blij dat dit boek er nu is. Daarnaast hoop ik dat ook de nieuw gemeenteraad vanaf maart 2022 dit initiatief verder omarmt en er een blijvende invulling aan wil geven’ aldus de voorzitter van de raad, burgemeester Ard van der Tuuk.

Fysiek
De aanbieding van het boekje zal plaatsvinden op woensdag 7 juli vanaf 14.00 uur tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Deze vergadering zal voor het eerst in lange tijd weer fysiek plaatsvinden in de raadszaal in Zuidhorn en niet digitaal. Voor pers en inwoners is deze vergadering op de gebruikelijke manier via de livestream te volgen.

Het bericht Raad van Westerkwartier ontvangt boek ‘de Vooruitkijkspiegel’  verscheen eerst op InfoLeek.