Wekelijks Kleedjesmarkt in Leek van 21 augustus t/m 18 september

Wekelijks Kleedjesmarkt in Leek van 21 augustus t/m 18 september

Leek – Van 21 augustus t/m 18 september is het elke zaterdag Kleedjesmarkt op De Dam in Leek. Deze eerste ‘rommelmarkt’ start tegelijk met Dolle zaterdag waarbij heel veel winkeliers dolle aanbiedingen hebben en sommige ook een dolle activiteit met live muziek.

Voor wie is deze kleedjesmarkt?
Voor iedereen met een zolder of schuur vol met oude spullen. Voor de een lijkt het misschien troep, maar voor de ander kan het goud waard zijn. En het mooie is, je kan er waarschijnlijk nog een mooi zakcentje aan over houden. De kleedjesmarkt is hét moment om al jouw spullen te verkopen.

Gezellig druk
De bezoekers maar ook de verkopers nemen na of tijdens een bezoek aan de markt vast en zeker ook even een kijkje bij de winkels in Leek en gaan nog even lekker op één van de vele gezellige terrasjes zitten! Er wordt in ieder geval flink wat publiek verwacht.

Deze vrijmarkt is bedoeld voor gebruikte spullen van particulieren. Aanmelden hiervoor of een vergunning aanvragen is niet nodig. Er zijn wel spelregels.

Houd je aan de regels
Koopjesjagers staan altijd al vroeg in de rij. Maar toch mogen de verkopers hun plek pas vanaf 09:00 uur innemen. Je mag dus vooraf géén plek reserveren of al spullen neerzetten. Houd hier rekening mee, want zo voorkom je een boete.

09:00 uur – inruimen
10:00 uur – opening markt
15:00 uur – einde markt

Spelregels
Denk ook aan winkeliers en omwonenden, houd deuren en inritten bij woningen en bedrijven vrij. Zo voorkom je overlast. Verder is de bedrijfsmatige/commerciële verkoop van goederen niet toegestaan. Ook mag er niet gebakken of gebraden worden. Dat mag alleen als de gemeente vooraf een tijdelijke standplaatsvergunning heeft verleend.

Waar is markt
De markt is op de plek waar de wekelijkse donderdagmarkt zich ook bevindt. De rijbaan wordt op zaterdag in overleg met de marktmeester vanaf 8:30 uur tot 15:30 uur gesloten. Er is een marktmeester aanwezig in herkenbare jas met de LeukLeek duim. Voor vragen kan een ieder bij hem terecht.

Schoon dorp
Laat geen rommel achter en neem niet-verkochte spullen weer mee naar huis. Geef schoonmakers de ruimte en help een handje mee. De marktmeester zal hier toezicht op houden.

Aanmelden
Verkopers en kopers ontmoeten elkaar in het gezellige centrum van Leek. Alleen particulieren mogen tweedehands of gebruikte goederen te koop aanbieden. Aanmelden of een vergunning aanvragen is niet nodig. Extra toezicht zorgt ervoor dat de vrijmarkt goed en veilig verloopt. Voor vragen over deze kleedjesmarkt kunnen jullie terecht bij Jan Gerbrand Krol of Berend Hoekstra. Meer informatie vind je op de website van Winkelen in Leek.

Het bericht Wekelijks Kleedjesmarkt in Leek van 21 augustus t/m 18 september verscheen eerst op InfoLeek.