Woningcorporatie Wold & Waard levert 32 verduurzaamde woningen op in Leek

Woningcorporatie Wold & Waard levert 32 verduurzaamde woningen op in Leek

Leek – Bij 32 woningen aan de Grietenij en Oldenoert in Leek renoveerde Woningcorporatie Wold & Waard de ‘schil’. Start van de renovatie was begin maart. Het is de laatste renovatiefase van in totaal 104 laagbouwwoningen.

Aannemer Van Wijnen en Wold & Waard wilden dit met met de bewoners vieren op woensdag 14 juli in dienstencentrum de Schutse in Leek. Dit werd echter afgelast vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

(lees verder onder de foto)
Verduurzaming door een nieuwe ‘schil’
Aannemer Van Wijnen begon in maart 2021 met 32 schilrenovaties aan de Grietenij en Oldenoert in Leek. Woningen die tot 2020 van voormalig Stichting Huisvesting Vredewold waren. De woningen hebben onder andere nieuwe geïsoleerde daken en gevels, nieuwe kunststof kozijnen met extra isolerend glas en een nieuw mechanisch ventilatiesysteem. Huurders hadden de optie voor 8 zonnepanelen. Eddy Delies, Coördinator Projecten: “Het resultaat mag er zijn. Woningen die als nieuw zijn. Van label D naar label A en met zonnepanelen naar A+. Maar het belangrijkste is dat de huurders tevreden zijn. En daar doen we het tenslotte voor.”

(lees verder onder de foto)
Huurders konden zich terugtrekken in rustwoningen
De bewoners konden tijdens de renovatie in hun woning blijven. Eddy Delies: “Het vervangen van gevels heeft  een grote impact, waar bewoners veel last van kunnen hebben. Daarom hadden we rustwoningen ingericht. Daar konden zij zich even terugtrekken, als de overlast hen wat te veel werd. Ze vonden deze mogelijkheid erg fijn en maakten hier dan ook graag gebruik van.”

Renovatie van in totaal 104 laagbouwwoningen
In 2015 besloot voormalig Stichting Huisvesting Vredewold om in totaal 104 woningen te renoveren. Eddy Delies: “Deze woningen zijn in 1970 gebouwd en inmiddels dus zo’n 50 jaar oud. Het uitgangspunt was dat de woningen weer minimaal 25 jaar mee gaan. Er is toen gelet op de wens van de huurders en aankomende grote onderhoudswerkzaamheden. Huurders gaven aan in de huidige woning te willen blijven wonen. Tevens was de opgave om het energielabel van D naar A+ te krijgen. En dat is gelukt.”

Het bericht Woningcorporatie Wold & Waard levert 32 verduurzaamde woningen op in Leek verscheen eerst op InfoLeek.