Zomervakantie weerbericht: zomers weer op komst

Zomervakantie weerbericht: zomers weer op komst

Landelijk – Deze eerste week van de vakantie voor regio Noord kent in eigen land grote regionale verschillen. Vooral in het zuidoosten van het land valt zeer veel regen. In het westen en noordwesten is het vaker droog met soms zon. Wanneer de zomervakantie voor regio Midden begint, staat droger en zonniger weer op de planning. Door de drogere lucht is het minder benauwd en met 22-27 graden is het aangenaam voor buitenactiviteiten. Na het weekend houdt droge en vrij zonnige weer aan, maar mogelijk wordt het wel iets minder warm.

Het weerbeeld staat vandaag en morgen nog in het teken van grote verschillen binnen het land en regionaal vallen buitenactiviteiten soms letterlijk in het water. Vooral in het zuidoosten is het ronduit buiig en kan het soms met bakken tegelijk uit de lucht komen. Plaatselijk kan daardoor ook wateroverlast ontstaan. Slecht nieuws dus voor iedereen die nu al op de camping staat.

In het westen en noordwesten is het vaker droog en breekt de zon af en toe door. Vakantiegangers aan het strand hebben geluk, maar er staat wel een stevige noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar 18 graden aan zee tot 25 graden landinwaarts, wanneer de zon daar even doorbreekt. Door de hoge luchtvochtigheid is het benauwd en klam.

Weersomslag voor het weekend
Vrijdag vormt de overgang naar een ander weertype. Aan het begin van de dag heeft vooral het oosten nog met regen te maken, maar geleidelijk wordt het droger. In het westen kan al geregeld genoten worden van de zonnestralen en daar blijft het grotendeels droog. Let vooral aan het begin van de middag wel op de kracht van de zon. In juli wordt bij zonnig weer zonkracht 6 of 7 behaald en een onbeschermde huid kan binnen een half uur verbranden.

Zaterdag begint officieel de vakantie voor alle scholen in het midden van het land. Een betere start hadden ze bijna niet kunnen wensen. Het regenachtige weer van eerder deze week maakt namelijk plaats voor de zon. Aan zee wordt het een graad of 20 en dieper landinwaarts stijgt het kwik richting een zomerse 25 graden. Zondag draait de wind richting het oosten en daarmee wordt niet alleen warmere maar ook drogere lucht aangevoerd. Het is daardoor minder benauwd. Met 22 tot 27 graden en flink wat zonneschijn is het ideaal om een verfrissende duik te nemen in het zwembad.

Zomers weer zet door tijdens vakantie
Na het weekend blijven we zeer waarschijnlijk te maken houden met droog en zonnig weer. Maar of het zomers warm blijft is nog onzeker. Nederland bevindt zich namelijk op de grens van koele en warme lucht. Als we aan de koele kant terechtkomen levert dat maxima tussen 18 en 23 graden op, maar wanneer de zomerse warmte ons vanuit het zuiden weet te bereiken kan het 25-30 graden worden. Goed nieuws dus voor iedereen die dan in eigen land op vakantie is. Pak voor de zekerheid wel een paraplu in, want later in de week neemt de kans op buien geleidelijk weer toe.

Het bericht Zomervakantie weerbericht: zomers weer op komst verscheen eerst op InfoLeek.