In 1,5 jaar 21,7% meer beveiligingscamera’s in de provincie, minste camera’s in Westerkwartier

In 1,5 jaar 21,7% meer beveiligingscamera’s in de provincie, minste camera’s in Westerkwartier

Westerkwartier/Provincie – In anderhalf jaar tijd is het aantal beveiligingscamera’s in het Groningse straatbeeld met 21,7% toegenomen. Dat is iets minder dan de landelijk gemiddelde stijging van 22%.

In totaal zijn er in de provincie Groningen nu 5.819 camera’s van particulieren, bedrijven en de overheid geregistreerd in de politiedatabase ‘Camera in Beeld’. Dit en meer blijkt uit cijfers van de politie, die VPNGids.nl opvroeg via een Wob-verzoek.

Sterkste toename cameratoezicht in Midden-Groningen
De stijging van het aantal geregistreerde beveiligingscamera’s verschilt sterk per gemeente. In Midden-Groningen nam het aantal camera’s het sterkst toe, van 435 in november 2019 tot 579 camera’s in mei 2021 (+33,1%). In Pekela nam het aantal camera’s het minst toe, namelijk met 8,8%.

Minste camera’s in Westerkwartier
In Stadskanaal lopen inwoners de grootste kans dat zij op camerabeelden worden vastgelegd. In deze gemeente zijn namelijk 134 camera’s per 10.000 inwoners geregistreerd bij de politie. Ook in Westerwolde zijn er relatief veel camera’s (130 per 10.000 inwoners). Inwoners van Westerkwartier lopen de minste kans: in hun gemeente zijn 80 camera’s per 10.000 inwoners.

Landelijk ruim 50.000 nieuwe cameraregistraties
In heel Nederland is het aantal beveiligingscamera’s dat bij de politie geregistreerd staat, toegenomen met 50.458. Momenteel zijn er 278.988 camera’s in de politiedatabase opgenomen.

Het bericht In 1,5 jaar 21,7% meer beveiligingscamera’s in de provincie, minste camera’s in Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.