Oud-wethouder Hans Morssink plotseling overleden

Oud-wethouder Hans Morssink plotseling overleden

Leek/Groningen – De gemeenten Westerkwartier en Groningen hebben het droevige bericht gekregen dat oud-wethouder en -raadslid Hans Morssink (68) maandag 2 augustus onverwacht is overleden. Dit hebben ze dinsdagmiddag bekend gemaakt via een gezamenlijk persbericht.

Hans Morssink werd in 1982 voor het CDA wethouder in de gemeente Groningen en was uiteindelijk 16 jaar gemeenteraadslid, waarvan de eerste 12 jaar als wethouder. Na zijn studie Chemie kwam hij destijds als jongste wethouder meteen in het college. Als wethouder had hij onder meer Milieu, Reinigingsdienst, Markt en Havenwezen, Energie en Nutsbedrijven en Jeugdzaken in zijn portefeuille. Op 25 mei 1994 werd hij bij zijn afscheid benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Veel betekend
Burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen: “Hans Morssink heeft in zijn bestuurlijke loopbaan veel voor de gemeente en de regio betekend. Wij wensen zijn partner, familie en vrienden sterkte bij dit verlies.”

Toegewijd en betrokken
Oud-raadslid en -wethouder van de gemeente Groningen en huidig CdK van de provincie Groningen René Paas werkte langdurig samen met Hans Morssink in zijn verschillende functies. “Hans was in al die rollen enorm toegewijd en betrokken bij de mensen met wie hij zijn werk deed. Hij was al jong ervaren en wilde zijn inzichten graag met anderen delen. Soms was hij daarin onverzettelijk. Vooral als hij opkwam voor wat rechtvaardig is. Hij was er van doordrongen dat de overheid er vooral is voor mensen die het op eigen kracht niet redden.”

Hans Morssink is 12 jaar directeur geweest van de Hulpverleningsdienst Groningen (de toenmalige Regionale Brandweer en GGD).

Wethouder voormalige gemeente Leek
Hij was daarna van 7 december 2011 tot en met 31 december 2018 wethouder van de voormalige gemeente Leek. Zijn portefeuille omvatte onder meer de Participatiewet en arbeidsmarktbeleid, Personeel en organisatie, Economische zaken, Financiën, Grondzaken, Duurzaamheid en Toezicht, controle en handhaving. In die periode was hij lid van het Dagelijks Bestuur van Novatec. In de laatste jaren voor de herindeling naar de gemeente Westerkwartier maakte Hans Morssink vanuit de portefeuille Bestuurlijke organisatieontwikkeling/herindeling deel uit van de Stuurgroep Westerkwartier.

Groot gemis
Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier: “Hans heeft een belangrijke rol gespeeld bij de voorbereidingen voor de herindeling naar de gemeente Westerkwartier. Zijn financiële deskundigheid werd daarbij zeer gewaardeerd. Hans had altijd oog voor de inwoners en de gemeenschap. We hebben Hans leren kennen als een kundig bestuurder die met een open blik en laagdrempelig voor de inwoners de belangen op een uitstekende manier afwoog. Zijn overlijden komt veel te vroeg en is een groot gemis.”

Wij wensen zijn partner, familie en vrienden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Het bericht Oud-wethouder Hans Morssink plotseling overleden verscheen eerst op InfoLeek.