Nacht van zaterdag op zondag verloopt onstuimig met veel regen

Nacht van zaterdag op zondag verloopt onstuimig met veel regen

Leek – Op beide weekenddagen zijn er droge perioden, maar er staat ook regen en veel wind op het programma, aldus Weeronline. De meeste regen valt in de nacht van zaterdag op zondag. Daarbij is ook kans op zware windstoten.

Zaterdagmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe en in de avond gaat het in het hele land regenen. De zuidenwind trekt aan naar matig tot vrij krachtig (4-5 Bft). Het wordt 16 graden op Texel tot 18 graden in het zuiden van het land.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag valt veel regen. Daarbij is het onstuimig met in het hele land kans op windstoten tot 70 km/uur en in het noordwestelijk kustgebied zelfs tot 90 km/uur. De temperatuur is in de nacht opvallend hoog met 15 tot 17 graden. In Limburg kan het rond middernacht zelfs 18 graden zijn. Na passage van de meest intense regen zet de temperatuur vanaf het westen een daling in.

Zondag start nat, middag meest droog
Zondag kan nog enige tijd regenen. Vanuit het westen neemt in de loop van de dag de kans op regen af. De middagtemperatuur ligt in het westen rond 15 graden, in het oosten en zuidoosten kan het nog 18 of 19 graden worden. Later op de dag zal de temperatuur overal wat lager zijn. De wind is matig en waait uit het zuidwesten.

Het vooruitzicht naar volgende week geeft grote kans op aanhoudend wisselvallig weer. De wind zit in de zuidwesthoek en is soms nadrukkelijk aanwezig. In de middag wordt het dagelijks zo’n 16 graden en in de nachten is het veelal niet kouder dan 10 graden. Dit zijn gebruikelijke temperaturen voor begin oktober.

Het bericht Nacht van zaterdag op zondag verloopt onstuimig met veel regen verscheen eerst op InfoLeek.