20-jarige bestuurder uit gemeente Westerkwartier voor de tweede keer aangehouden na positieve speekselstest

20-jarige bestuurder uit gemeente Westerkwartier voor de tweede keer aangehouden na positieve speekselstest

Groningen/Westerkwartier – Gisteravond hield de politie in de stad Groningen de bestuurder van een personenauto staande, welke tijdens de staandehouding opvallend rode ogen had.

Daarnaar gevraagd verklaarde hij de avond ervoor nog geblowd te hebben. Hierop heeft de politie een speekseltest afgenomen, welke vervolgens positief testte op de stof THC. De bestuurder is aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Deze 20-jarige bestuurder, woonachtig in de gemeente Westerkwartier, was een paar maand geleden ook al eens gepakt voor het rijden onder invloed van drugs. Hij zei dat hij er van geleerd had, maar kennelijk niet goed genoeg.

Waarschuwing van de politie
De stof THC blijft erg lang in je lichaam zitten en kan mogelijk lang invloed hebben op je rijvaardigheid. Ga er vanuit dat als je 1 joint hebt gerookt, je zo’n 3 dagen niet mag rijden. Dat verschilt overigens per persoon.

Het bericht 20-jarige bestuurder uit gemeente Westerkwartier voor de tweede keer aangehouden na positieve speekselstest verscheen eerst op InfoLeek.